Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Αποχή ε;

Πάρε λοιπόν 7% ΛΑΟΣ στη μάπα. Πάρε Πλεύρη στην Ευρωβουλή. Ποιός; Ο Πλέυρης, πού μέχρι πρόσφατα ήταν το συνώνυμο του φασισμού στην Ελλάδα. Λυπήθηκες το μπανάκι σου; Όταν μας κάτσουν την αστυνομία κι εκκλησία στο σβέρκο, όταν θα εκτελούν μετανάστες στο Σύνταγμα, τότε να δω πόσο θα λυπόμαστε...

2 σχόλια:

  1. Ίσως δεν έχεις άδικο σ' αυτά που λες, αλλά πιστεύεις ότι το μεγάλο ποσοστό του ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές οφείλεται στην αποχή; Δηλαδή, αν το ποσοστό της αποχής ήταν μικρότερο, θα είχε μικρότερο ποσοστό και το ΛΑΟΣ; Βλέπουμε, δυστυχώς, σε όλη την Ευρώπη, μια στροφή του κόσμου σε δεξια - φασιστικά κόμματα. Αυτό, για μένα, είναι το πιο ανησυχητικό.
    Και απ' την άλλη πιστέυω ότι η αποχή δεν δηλώνει απολίτικη στάση, αλλά απαξίωση. Δεν κρίνω αν αυτό είναι σωστό ή λάθος, σαν μέθοδος, ούτε αν είχε, τελικά, αποτέλεσμα, αν ίδρωσε το αυτί κάποιων. Ίσως να είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης του κόσμου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 28% ήταν το ποσοστό των ανθρώπων που πήγαν να ψηφίσουν στα "συνειδητοποιημένα" Εξάρχεια, μιας γειτονιάς ανήσυχης, εναλλακτικής, συνειδητοποιημένης και όλα αυτά τα χαρούμενα. 'Ανθρωποι αριστεροί που το παίζανε βαρυά πεπόνια όλο αυτό το διάστημα για το αν θα ψηφίσουν ή όχι και τελικά οι περισσότεροι δεν ψήφισαν. Αυτός ο κόσμος δεν φταίει για την άνοδο της ακροδεξιάς; Τόσο δύσκολο είναι να το συνειδητοποιήσει κανείς ότι με το να μην πάει να ψηφίσει θα ενισχύσει δυνάμεις που παραδοσιακά λαϊκίζουν και έχουν μηχανισμούς εκλογικής επιροής μέσα στο σύστημα; Εννοείται αν το ποσοστό αποχής ήταν μικρότερο το ποσοστό του ΛΑΟΣ θα ήταν μικρότερο. Ο κόσμος που ψήφισε ΛΑΟΣ ήταν ηλικιωμένοι άνθρωποι ως επί το πλείστον και αυτό το βεβαιώνουν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι τουλάχιστον στην Αθήνα. Από την άλλη τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής ήταν στη νεολαία και μέχρι τα 40 έτη ηλικίας. Και δε σου λέω να ψηφίσεις αριστερά όπως έκανα εγώ, ψήφισε κάτι άλλο. Και αν έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε αντίδραση την αποχή, τότε τόσο το χειρότερο για όλους μας. Θα μας πηδάνε και θα λέμε κι ευχαριστώ. Η απαξίωση του συστήματος είναι και ευθύνη δικιά μας. Δεν γίνεται να μη συμμετέχεις πουθενά, δεν γίνεται να μην απεργείς, να μην αντιδράς όταν οι μπάτσοι σε πυροβολάνε, όταν το κράτος σου τα παίρνει σε κάθε στροφή και μετά να το παίζεις απαξίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή